O přehlídce: 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003

Oblastní přehlídka DH - Košťálov 2007

Letošní 5. ročník košťálovské přehlídky dechovek přilákal přes 500 platících posluchačů. Když připočteme účinkující, obsluhující pořadatele a neplatící děti do 15-ti let (případně i některé další) – dostaneme se na cca 800 osob pohybujících se ( a sedících) v prostoru hasičského areálu „Pod Kozlovem“ v Košťálově.

Nálada byla příjemná, nikoho neodradily ani občasné dešťové přeháňky, všichni účinkující se dostavili s veselými písničkami na rtech – BROĎANKA ze Železného Brodu řízená Rudou Mullerem, PLECHAŘINKA z Bílé Pavla Čiháka, domácí TÁBORANKA Košťálov pod vedením RNDr. Jiřího Jíny, své umění předvedly v několika vstupech i lomnické mažoretky (malé i starší POPELKY). Vyvrcholením programu bylo vystoupení nejznámější české dechovky VESELKY Ladislava Kubeše, která odvedla společně se zpěváky Milanem Černohouzem, Blankou Tůmovou a Ivanou Zbořilovou velmi profesionální výkon a v téměř dvouhodinovém programu nenechala nikoho na pochybách, že českou lidovku prostě „umí“! Nezapomenutelný zážitek si posluchači odnesli i z vystoupení bezprostředního a přátelského moderátora a zpěváka Jiřího ŠKVÁRY, který program velice vkusně a profesionálně doplňoval a v samostatném bloku si zazpíval v doprovodu TÁBORANKY (společně s kmenovými zpěváky kapely). Na rychlý chod a spád celého programu dohlížel i náš místní moderátor – Milan Havlík, který si připravil i novinku na naší přehlídce - on-line přenos – video promítání celého programu na plátno. Návštěvníci tak měli možnost sledovat dění na „jevišti“ i během občerstvení v zadní části zastřešeného prostoru. A nejenom košťálovští hasiči shlédli s velikým zájmem po skončení oficiálního programu některé dnes již historické záběry ze své činnosti. Zvuk měl na starosti stejně jako v předešlých ročnících Milda Brož, který si i tentokrát k sobě přibral celý tým spolupracovníků, aby bylo všechno správně slyšet. A nutno dodat, že celý hasičský areál byl ozvučený velmi kvalitně.

Košťálovští hasiči pod vedením Mirka Doškaře připravili již tradičně bohaté občerstvení pro všechny diváky i účinkující, po 6 hodinovém programu odcházeli všichni spokojeni a s dobrou náladou.

Pořádající dechová hudba TÁBORANKA děkuje za veškerou pomoc svým spolupořadatelům – Hasičům v Košťálově, Obecnímu úřadu v Košťálově, všem bezplatně vystupujícím amatérským účinkujícím a veškeré obsluze (během akce, ale i před a po akci) .

Děkujeme a těšíme se na setkání s Vámi všemi zase příští rok – na 6. ročníku Košťálovské přehlídky dechových hudeb – v sobotu 6. září 2008 !

Za pořádající Táboranku V.a J.Jínovi